Eten drinken en roken tijdens een kaakholte onsteking

Eten drinken en roken tijdens een kaakholteontsteking
Roken
Mocht je roken, dan is het sterk aan te raden dat tijdens een kaakholteontsteking even of helemaal te stoppen of op een laag pitje te zetten. De rook zorgt er voor dat de haartjes aan elkaar plakken en dus hun werk minder goed kunnen doen. Dat draagt er toe bij dat de ontsteking langer aanwezig blijft. Neem daarom tijdens de ontsteking zoveel mogelijk afstand van het roken en drink regelmatig een glas water.
Voeding
Wat helpt om een kaakholteontsteking tegen te gaan en wat met name helpt als je er last van hebt, is goede- en gezonde voeding. Vitaminerijke, vooral vitamine C, voeding helpt de ontsteking te bestrijden. Zorg voor licht verteerbare voeding, zoals salades en bouillonsoep, aangezien vette – en eiwitrijke voeding het lichaam teveel werk verschaft en zodoende afleidt van de strijd tegen de ontsteking. Geef kinderen liever een halve vitamine C tablet en stukjes fruit. Drink voldoende en neem kruidenthee. Denk daarbij aan kamillethee, groene thee en fruitthee. Kinderen zullen liever zoethoutthee drinken. Smaakt lekker en zoethout draagt bij aan het tegengaan van ontstekingen.
Thee
De natuurleer biedt een paar zaken aan die kunnen helpen om of een ontsteking te voorkomen of ze te helen. Drie eenvoudige voorbeelden. Drink regelmatig verse gemberthee. Neem warm water, schil een deel van een gemberwortel, snij het geschilde deel in grote stukken, prik er even met een vork in en giet het water er over heen. Smaakt heerlijk verfrissend en is super gezond. Daarnaast helpt kaneel ons lichaam. Door regelmatig vers gemalen kaneel, uiteraard in mate, te nemen, help je het lichaam ontstekingen te voorkomen. Dit geldt eveneens voor zoethout en zoethoutthee.